Yeni yıla hazırız.
Yeni yılda da tüm Türkiye'ye hizmet vermekten gurur duyuyoruz.

Sıkça Sorulan Sorular

Anasayfa » Sıkça Sorulan Sorular
AKLINIZDA SORU İŞARETİ KALMASIN
Siz değerli ziyaretçilerimiz için sıkça karşılaştığımız soruları derledik ve cevapları ile birlikte bilginize sunduk.

Soru 1: Trafik kazalarından kaynaklı tazminat davalarında zamanaşımı kaç yıldır?
Cevap: Kaza tarihinden itibaren hesaplanmak üzere , vefat durumunda 15 yıl, yaralanma durumunda ise 8 yıl içinde zamanaşımına uğrar.
Soru 2: Daha önce belirli bir ödeme alınmış trafik kazası dosyalarında fark ödemesi almak için, zaman aşımı kaç yıldır?
Cevap: Daha önceden sigorta şirketine başvuru sonucu ödeme alınmış olan ve tekrar fark ödemesi alınmak istenen dosyalarda ibraname imzalandıktan sonra zamanaşımı 2 yıldır.
Soru 3: Hangi durumlarda sigorta şirketi alınan ödemeyi ruhsat sahibi ve araç sürücüsüne rücu eder?
Cevap: İşlem yapılacak araç sürücüsünün ehliyetinin veya sigorta poliçesinin olmaması, yine sürücünün alkollü olması ve aracın istiab( yolcu taşıma kapasitesi) haddini aşması sebebiyle meydana gelen kazalarda, sigorta şirketi ödemeyi ruhsat sahibi ve araç sürücüsüne rücu eder.
Soru 4: Trafik sigortası bulunmayan kusurlu bir aracın neden olduğu zararlar için başvurulacak bir yer var mıdır?
Cevap: Evet vardır. Bedeni zararlar açısından zorunlu trafik sigortası poliçe limitlerine kadar olmak üzere, devletin Güvence Hesabı devreye girmektedir.
Soru 5: Faili meçhul kazalarda tazminat ödemesi alınabilinir mi?
Cevap: Evet alınabilir, Güvence Hesabına işlem yapılmaktadır.
Soru 6: Dava sonucu ödeme alınan dosyalarda “fark tazminatı” talep edilebilir mi?
Cevap: Ancak sigorta şirketine başvuru sonucu ödeme alınmış ise, fark tazminatı talep edilebilir.
Soru 7: Tek taraflı kaza sonucu sakat kalınmışsa, işlem yapılabilir mi?
Cevap: Sakat kalan mağdur sürücü ise işlem yapılamaz, yolcu konumunda olduğu sürece işlem yapılabilir.
Soru 8: İş kazası dosyalarında zaman aşımı kaç yıldır?
Cevap: Kaza tarihinden itibaren 10 yıldır.
Soru 9: İş kazası geçirdikten sonra herhangi bir kuruluşa bildirimde bulunmalımıyım?
Cevap: İş kazası geçirdiğinize dair SGK’ya başvuruda bulunmanız gerekmektedir.
Soru 10: İş kazası geçirdikten sonra aynı iş yerinde çalışma olanağı var mıdır?
İşverene karşı açılan dava sebebiyle işveren işçisinin işine haksız olarak son veremez. Çalışılabilir.
Soru 11: Araç değer kaybı dosyalarında zamanaşımı kaç yıldır?
Cevap: Kaza tarihinden itibaren 2 yıldır.
Soru 12: Pert olan araçlara değer kaybı işlemi yapılır mı?
Cevap: Pert olan araçlara değer kaybı işlemi yapılamaz.
Soru 13: Sakat kalan şahıs araçta yolcu olup aynı zamanda ruhsat sahibi ise, aracın zorunlu trafik sigortasından yararlanılır mı?
Cevap: Mağdur kalan yolcu olup, aynı zamanda ruhsat sahibi ise yararlanamaz.
Soru 14: Çocuklar destekten yoksun kalma tazminatından kaç yaşına kadar hak sahibidirler?
Cevap: Erkek çocuklar 18 yaşına kadar hak sahibidirler. Kız çocukları 22 yaşına kadar okul okuyor olmaları durumunda ise, 25 yaşına kadar hak sahibidirler.

ARADIĞINIZI BULAMADINIZ MI?
Lütfen aşağıdaki formu kullanarak merak ettiğiniz soruyu bize sorun. Hızlı bir şekilde geri dönüş sağlanacaktır.


captcha


Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.